Atractii turistice

De aici, se pot vizita manastirile din zona, cum ar fi: Manastirea Slatina (ctitoria lui Alexandru Lapusneanu), Baia (ctitoria lui Petru Rares) si Casa Memoriala a poetului rapus de tanar (21 ani) Nicolae Labis, precum si Manastirile din zona Gura Humorului. Deasemeni, de la cabana puteti ajunge destul de usor la Manastirile Humorului, Voronet si Moldovita(distanta de aprox. 30 km).

Vara se pot organiza drumetii prin padurile din apropiere, precum si pe muntele Stanisoara la Crucea Talienilor, de unde va puteti bucura de o priveliste minunata. De aici se pot observa in zare Pietrele Doamnei de pe muntele Rarau si Varful Toaca din Ceahlau.

Iarna, va puteti bucura de partia de ski Malini, care este la 200m distanta.

MANASTIRILE din Bucovina

manastire

Manastirile din Bucovina sunt punctul de atractie pentru miile de turisti care ne viziteaza zona. Datate inca de pe timpurile medievale, acestea prezinta fresce impresionante ale caror culori unice s-au pastrat si in ziua de astazi. Urmatoarele 8 manastiri, pe care vi le recomandam sa le vizitati, au fost incluse pe lista patrimoniulu mondial UNESCO: Manastirile – Arbore, Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Voronet. In anul 2010, in lista a fost inclusa si Manastirea Sucevita.

Unice si valoroase, manastirile din Bucovina reprezinta un leagan istoric care ne ofera informatii insemnate despre religie, cultura si arhitectura. Istoria culturii romane face referire la manastirea Voronet ca fiind un loc de referinta, intrucat aici s-au editat lucrari istorice si religioase importante.

CETATEA DE SCAUN din Suceava

cetate

Intalnita si sub denumirea de Cetatea Sucevei, aceasta reprezinta o cetate medievala, aflata la marginea de est a orasului Suceava. Construita la sfarsitul sec.al XIV-lea de catre Petru I Musat, cetatea a fost fortificata in sec.al XV-lea de Stefan cel Mare si distrusa in sec. al XVII-lea de catre Dimitrie Cantacuzino. Cetatea Sucevei este mentionata pentru prima data intr-un document datat din 10 februarie 1388 al voievodului moldovean Petru I. Cetatea este mentionata si in alte documente moldovenesti din 1393 si 1395.

Incepand din anul 2005, in cetate sunt gazduite expozitii temporare de pictura sau expozitii cu figuri de ceara pe teme diverse, care se pot vizita. In prezent, Cetatea se afla in ruine, dar merita vizitata datorita arhitecturii sale si aerului istoric pe care il emana.

 

 

 

SALINA CACICA

salina

Aflata in localitatea Cacica. Descoperirile arheologice din 1989 de la Cacica au atestat ca aici a existat una din cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura (prin fierbere si evaporare) din Europa, datate din perioada culturii Starcevo-Cris din neoliticul timpuriu. In zona exista si acum mai multe izvoare sarate.

Intrarea in mina se face pe trepte de brad vechi de peste 200 de ani, mineralizate de saramura ce a patruns in lemn. Temperatura in mina este de aproximativ 15 grade Celsius. In interiorul Salinei Cacica se afla Capela romano-catolica Sf. Varvara la 21 de metri adancime, Capela ortodoxa aflata la 35 de metri adancime, un lac sarat cu o dimensiune de 10 x 6 metri si o sala de dans situata la adancimea de 37 metri.